Kaupunginhallitus on juuri vahvistanut varhaiskasvatuslautakunnan päätöksen siitä, että Helsinki vastustaa Sipilän hallituksen lakiesitystä päiväkotiryhmien kasvattamisesta ja työttömien lasten hoito-oikeuden rajaamisesta! Tämä on iloinen uutinen varhaiskasvatukselle!

Kokoomus, perussuomalaiset ja keskusta jäivät vähemmistöön äänin 9-6 kaupunginhallituksen äänestäessä Helsingin lausunnosta asiaan. Vihreiden esitys voitti sosialidemokraattien, vasemmistoliiton ja rkpn tuella.

Pienet ryhmäkoot ja lasten yhdenvertainen oikeus varhaiskasvatukseen ovat suomalaisen laadukkaan päivähoidon perusta. Kun jokaisen lapsen kasvua voidaan tukea yksilöllisesti eikä lapsia erotella vanhempien työtilanteen perusteella annetaan lapsille hyvät eväät oppimiseen ja elämään. Saamme jatkuvasti lisää tietoa siitä, kuinka suuri merkitys laadukkaalla varhaiskasvatuksella on pienen lapsen elämään.

On surullista, että Sipilän hallitus on valmis tinkimään tästä tasa-arvoisen hyvinvointiyhteiskunnan perustasta. Pelkona on lasten eriarvoistuminen, varhaiskasvatuksen laadun heikkeneminen ja naisten työmarkkina-aseman heikkeneminen.

Siksi on hienoa, että Suomen pääkaupunki maan suurimpana varhaiskasvatuksen tarjoajana puolustaa hyvää ja yhdenvertaista varhaiskasvatusta ja vastustaa Sipilän hallituksen lakiesitystä!