Jälleen yksi kokoomuksen entinen kansanedustaja ryhtyy turkislobbariksi. Leena Harkimo on aloittanut työnsä Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liiton lobbarina. Liiton pomona toimii toinen kokoomuksen entinen kansanedustaja Marja Tiura.

Kokoomuksen läheiset suhteet turkisalaan selittää hyvin sen, miksi kokoomus halusi kaataa kansalaisaloitteen turkistarhauksen kieltämisestä. Se selittää osaltaan myös sitä, miksi kokoomuksen maa- ja metsätalousministeri vesitti turkisasetuksen, jonka oli luvattu parantavan turkiseläinten oloja. Lopulta koko asetusta ei annettu ollenkaan.

Turkistarhaus on eläintuotannon julmimpia muotoja. Ketut ja minkit ovat villieläimiä, jotka eivät voi hyvin häkeissä. Se on syy siihen, miksi turkistarhaus on yksi eläintuotannon epäinhimillisimpiä muotoja. Se on syy siihen, miksi turkistarhaus on kiellettävä. Palkkaamalla entisiä kansanedustajia lobbareikeen, turkisala pyrkii varmistamaan, ettei sen toimintaa rajoiteta.

Turkisala rahoittaa myös useita poliitikkoja vaaleissa ja poliitikoilla on tapana muistaa saamansa tuki vaalien jälkeen. Vihreät ovat ainoa puolue eduskunnassa, jonka yksikään ehdokas ei ole ottanut vaalirahaa turkistuottajilta.

Näyttää entistäkin selvemmältä, että niin kauan kuin kokoomus on hallituksessa, turkiseläinten olot eivät Suomessa parane. Ja jos se heistä on kiinni, turkistarhausta ei tulla kieltämään Suomessa.