Avainsana: vaalit

Kiitos!

Huh mikä ilta! Pitkän synkän talven jälkeen tässä maassa on koittanut vihreä kevät! Ihmiset äänestivät vihreät koko maassa historialliseen vaalivoittoon! Itse olen lähes kuudella tuhannella äänellä Suomen eniten ääniä saaneiden joukossa. Olen häkeltynyt, kiitollinen ja onnellinen. Kiitos ystävät 💚

Hallituspuolueet keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset kärsivät selvän vaalitappion. Ihmiset sanoivat ei koville arvoille ja lyhytnäköiselle politiikalle. Me olemme toiseksi suurin puolue Helsingissä, Espoossa, Turussa ja Nokialla. Padasjoella ja Jyväskylässä olemme suurin ryhmä! Uusia upeita vihreitä nousee nyt valtuustoihin kaikkialla maassa.

Vaikka Helsingissä kokoomus säilyi suurimpana puolueena, on selvää, että seuraavat neljä vuotta tulemme tekemään vihreämpää politiikkaa kuin koskaan aikaisemmin. Läpi kampanjan kokoomus joutui lupaamaan kannattavansa kaikkia keskeisiä vihreitä tavoitteita. Täällä tullaan puolustamaan kouluja ja päiväkoteja, sulkemaan kivihiilivoimala, suojelemaan lähimetsiä sekä rakentamaan lisää joukkoliikennettä!

Tämä maa on nyt täynnä toivoa! Synkkyys on ohi! Me voimme muuttaa tämän maan suunnan! Kiitos ystävät! Tämä voitto on yhteinen!

Vaaleissa voimme tehdä historiaa!

Kokoomus on hallinnut Helsinkiä yli 40 vuotta. Tämän päivän gallup kertoo, että kokoomus ja vihreät ovat Helsingissä aivan tasoissa, kokoomus hieman edellä. Ensimmäistä kertaa kymmeniin vuosiin meillä on aito mahdollisuus muutokseen. Ennakkoäänestys alkaa huomenna.

Tällä kaudella me nousimme Helsingin vaikutusvaltaisimmaksi ryhmäksi. Kokoomuksen viedessä läpi koulutus- ja päivähoitoleikkauksia Sipilän hallituksessa, me olemme pystyneet valitsemaan toisin. Kaikki koulutusleikkaukset on Helsingissä torjuttu. Tiukassakin taloudellisessa tilanteessa me panostimme lapsiin ja rakensimme kaupunkia, jossa kaikista pidetään huolta.

Näissä vaaleissa on kyse koko maan suunnasta. Helsinki voi näyttää vaihtoehdon Sipilän hallituksen politiikalle puolustamalla koulutusta, rakentamalla koteja ja panostamalla joukkoliikenteeseen. Me emme voi voittaa kokoomusta rahalla, mutta me voimme voittaa ihmisten tuella.

Nyt enemmän kuin koskaan jokaisella äänellä on merkitystä. Kaikki apu on tarpeen. Puhu ystävillesi. Lahjoita vihreän ehdokkaan kampanjaan. Tule kanssani jakamaan esitteitä. Kerro somessa, että sinä olet mukana tekemässä vihreää muutosta!

Äänestä jo huomenna inhimillisen ja vihreän Helsingin puolesta! Näissä vaaleissa me voimme tehdä historiaa!

Yhdessä me voitamme!

Aamun valjetessa seisoin jälleen Sörnäisten metroasemalla sormet kohmeessa jakamassa esitteitä. Ja Helsingissä tapahtuu nyt jotain ihmeellistä. Vastaanotto kaduilla on häkellyttävän ihana. Kiitos ihmiset!

Kiitos kaikille teille, jotka näytitte peukkua ja tsemppasitte. Kiitos sinulle, joka halasit. Kiitos sinulle, joka kysyit tarvitsenko lämpimät sormikkaat. Kiitos sinulle, joka pyysit esitteitä vietäväksi työpaikallesi. Kiitos sinulle, joka tarjosit kahvia!

Ystävällisen ja kannustavan sanan sanoessaan ei aina välttämättä ymmärrä kuinka suuri merkitys sillä on. Mutta sen merkitys on valtava. Teidän tsemppauksenne takia jaksan helposti kampanjoida vihreän Helsingin puolesta seuraavat 19 päivää.

Tämä kaupunki on niin täynnä hyvyyttä. Kiitos, että olette. Yhdessä me voitamme!

Päiväkodeilta leikkaajat kampanjoivat varhaiskasvatuksella

Kokoomus on lähtenyt kuntavaaleihin varhaiskasvatus vaaliteemanaan. Aika erikoista pulueelta, joka on vienyt läpi historiallisen varhaiskasvatuspaketin. Samalla vaalien alla on käynyt selväksi, että kokoomukselle vaalimainos on vain mainos.

Kokoomus on väittänyt korjaavansa koulutusvihamielistä linjaansa ajamalla nyt maksutonta varhaiskasvatusta. Nyt kun kokoomukselle on hallussaan sekä opetusministerin että valtiovarainministerin salkut, heidän olettaisi tekevän asialle jotain. Kuitenkin eilen Petteri Orpo totesi, ettei puolue aio oikeasti toteuttaa maksutonta varhaiskasvatusta. Siihen kun menisi rahaa.

Samalla vaalikoneista käy ilmi ettei suuri osa kokoomuksen ehdokkaista edes kannata koko asiaa.

Orpo on myös vähätellyt varhaiskasvatusleikkauksien merkitystä. Asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että kokoomuksen leikkaukset lisäävät lasten välistä eriarvoisuuttaa ja osuvat pahiten juuri heikoimmassa asemassa oleviin lapsiin.

Ja samalla kokoomuksen pormestariehdokas Vapaavuori on ilmoittanut, ettei kannata tasa-arvoisen päivähoito-oikeutta. Kokoomuksen johtamassa Helsingissä varhaiskasvatus ei olisi turvassa. Vihreiden vaihtoehto on toinen. Me olemme olleet torjumassa kaikki varhaiskasvatusleikkaukset Helsingissä.

Me puolustamme päiväkoteja niin vaaleissa kuin vaalien välilläkin.

Tarvitsen apuasi!

Me voimme muuttaa tämän maan suunnan. Vihreiden on mahdollista nousta neljän viikon kuluttua Helsingin suurimmaksi puolueeksi.

Kampanjointi on kuitenkin todella kallista puuhaa, eikä vihreällä ehdokkaalla ole tukenaan suuryritysten, säätiöiden tai ammattiyhdistysliikkeen rahoja.

Tarvitsen apuasi. Pienistä puroista syntyy virta! Jo parikymmentä euroa on valtava apu.

Lahjoita kampanjaan.

Parempi maailma ei synny itsestään, se pitää tehdä

 

Minusta yhteiskunnan hyvyyttä mittaa se, miten kohtelemme heikoimpia. Tasa-arvoinen Suomi, joka ei jätä kadulle edes paperitonta siirtolaisäitiä, on meille kaikille parempi paikka elää. Hyvinä aikoina monilla poliitikoilla riittää mielenkiintoa köyhyyden vähentämiselle, luonnolle ja jopa eläinten oikeuksille. Arvot kuitenkin testataan vaikeina aikoina, kun jaettavaa on vähemmän. Olen ehdolla eduskuntavaaleissa, koska haluan olla rakentamassa parempaa maailmaa, jossa pidetään huolta sekä heikoimmista että luonnosta.

Hyvinvointivaltion purkaminen ja tuloerojen kasvu esitetään usein väistämättöminä, mutta eivät ne ole. Kyse on politiikasta ja valinnoista. Taloutta ei saada kuntoon pienituloisilta ottamalla. Ihmisen tulevaisuutta ei saa määrätä, millaiseen perheeseen tai minne hän sattuu syntymään. Haluan tehdä kaikkeni lasten luokkayhteiskuntaa vastaan ja sen puolesta, että Suomea uudistetaan tasa-arvoisesti.

Maapallo on meillä vain lainassa tulevilta sukupolvilta. Luonto on kaiken elämän ehto ja sen kauneus on jotain, mitä rakastan. Ilmastonmuutos, kokonaisten lajien häviäminen sukupuuttoaaltoon ja Itämeren saastuminen ovat tehdyn politiikan seurausta. Kestävä talous ei synny metsiä repimällä ja soita polttamalla. Voimme valita toisenlaisen maailman ja sitä haluan olla tekemässä. Meillä ei koskaan ole ollut näin mahtavia keinoja ilmastonmuutoksen torjumiseen. Uusiutuva energia kulkee maailmalla voitosta voittoon – meidän pitää mennä mukaan. Se on valinta sekä ympäristön, työllisyyden että turvallisuuden puolesta. Maailma voidaan rakentaa kestävämmäksi.

Olen valtuustoryhmän puheenjohtaja, kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja ja kahden lapsen äiti.

Helsingissä olemme tämän valtuustokauden aikana saaneet aikaan paljon. Vihreät ovat nousseet kaupungin vaikutusvaltaisimmaksi ryhmäksi. Tiukassa taloudellisessa tilanteessa olemme panostaneet lapsiin ja niihin ihmisiin, jotka tarvitsevat kaupungin tukea eniten.

Olemme rakentaneet kaupunkia, joka laittaa rahansa moottoritieliittymien sijaan pyöräilyyn ja joukkoliikenteeseen. Olemme puolustaneet kaupunkimetsiä ja tehneet kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa. Olemme rakentaneet päiväkoteja ja laittaneet rahaa homekoulujen korjaamiseen. Olemme ajaneet terveydenhuoltoa myös niille lapsille ja äideille, jotka ovat Helsingissä paperittomina ja äärimmäisen turvattomassa asemassa. Olemme rakentaneet tasa-arvoisempaa ja ekologisempaa Helsinkiä. Seuraavaksi haluan rakentaa parempaa maailmaa eduskunnassa.

Tässä vielä tiivistetysti vaaliteemani:

  1. Uusiutuvaa energiaa! Torjutaan ilmastonmuutosta luopumalla hiilestä, turpeesta ja öljystä. Leikataan ympäristölle haitallisista tuista ja tuetaan uusiutuvia.
  2. Tasa-arvo ei ole valmis! Uudistetaan vanhempainvapaat ja annetaan isille tilaa kotona. Sanotaan ei rasismille, homofobialle ja kaikelle syrjinnälle!
  3. Puolustetaan luontoa ja eläimiä! Suojellaan soita, koskia, metsiä ja Itämerta. Lopetetaan turkistarhaus ja tuetaan luomua!
  4. Torjutaan köyhyyttä! Estetään tuloerojen kasvu, torjutaan lasten luokkayhteiskuntaa ja uudistetaan sosiaaliturva. Nyt on perustulon aika!

19.4. Vaalipäivä – kaikki äänestämään! 

Äänestää voi vain omalla äänestyspaikalla, jonka voi tarkistaa täältä. Äänestyspaikat ovat auki klo 9 – 20. Henkilöllisyystodistus riittää.

Lisää vastauksia eri aiheisiin löytyy myös Ylen ja Helsingin Sanomien vaalikoneista.

Seuraa Emmaa Facebookissa!

Kari, Modig & Razmyar julkaisivat kolme teesiä feministisemmälle Suomelle

Toisiaan tukevat poliitikot Emma Kari (vihr.), Silvia Modig (vas.) ja Nasima Razmyar (sdp) julkaisivat naistenpäivän tilaisuudessaan kolme teesiä feministisemmälle Suomelle:

  1. Feminismiä kaikille: 101 naiskansanedustajaa

Tasa-arvo ei ole vain joidenkin tasa-arvoa. Todellista tasa-arvoa on, että kaikkien euro on kokonainen euro, myös maahanmuuttajien, myös vammaisten, myös pätkätyöläisten, myös yksinhuoltajien, myös seksuaalivähemmistöihin kuuluvien. Tasa-arvoon ei päästä, ellei feminismi puutu syrjiviin rakenteisiin joka paikassa. Naiset ovat se suomalaisten enemmistö, jotka ovat olleet aina aliedustettuina eduskunnassa.

  1. Tasa-arvoa työelämään: 6 + 6 + 6 -malli

Työelämän tasa-arvo, vanhemmuuden tasa-arvo, eron jälkeenkin tasa-arvoinen vanhemmuus. Eläkekertymien epätasa-arvo, naisten uralla etenemisen mahdollisuudet, nuorten naisten pätkätyökierteet. Nais- ja miesvaltaisten alojen erot vanhemmuuden tukemisessa. Kaikki nämä ja paljon muuta ratkeaa, kun isät jäävät kotiin vähintään kolmasosaksi ajasta pienten lastensa kanssa.

  1. Loppu väkivallalle. Piste.

Väkivalta on aina väärin. Tämän päivän Suomessa väkivallalla on sukupuolittuneet kasvot. Naiselle vaarallisin paikka on edelleenkin koti. Miehelle julkinen tila. Turvakotipaikkojen määrä on korjattava vastaamaan vähintään kansainvälisiä minimistandardeja. Miehiin kohdistuvia väkivallantekoja on lakattava vähättelemästä nakkikioskitappeluina. Rasistinen ja homofobinen väkivalta on saatava loppumaan.

Lisätiedot:
Emma Kari, 044 300 6801, emma.kari@vihreat.fi
Silvia Modig, silvia.modig@eduskunta.fi
Nasima Razmyar, nasima.razmyar@eduskunta.fi

 

juhliiko feministi naistenpaivana event 5

Onko naistenpäivää syytä juhlia?

juhliiko feministi naistenpaivana event 5

Naistenpäivässä on kyse tasa-arvosta ja naisten oikeuksista. Mutta onko meillä syytä juhlaan naistenpäivänä? Toisiaan tukevat poliitikot Emma Kari (vihr.), Silvia Modig (vas.) ja Nasima Razmyar (sdp) kutsuvat sinut keskustelemaan siitä, vaikuttaako sukupuoli edelleen liikaa 2000-luvun Suomessa.

Sunnuntai klo 12 Kirjasto10.

https://www.facebook.com/events/362811207238814/

Tasa-arvo ei ole vain joidenkin tasa-arvoa. Todellista tasa-arvoa on, että kaikkien euro on kokonainen euro, myös maahanmuuttajien, myös vammaisten, myös pätkätyöläisten, myös yksinhuoltajien. Tasa-arvoon ei päästä, ellei feminismi puutu syrjiviin rakenteisiin joka paikassa. Naiset ovat se suomalaisten enemmistö, jotka ovat olleet aina aliedustettuina eduskunnassa.

Tilaisuudessa Kari, Modig ja Razmyar julkaisevat kolme teesiä feministisemmälle Suomelle.

Lisätiedot:
Emma Kari, 044 300 6801, emma.kari@vihreat.fi
Silvia Modig, silvia.modig@eduskunta.fi
Nasima Razmyar, nasima.razmyar@eduskunta.fi

Emman kampanjatapaaminen tiistaina klo 18

Ystävät, alle kolme kuukautta vaaleihin! Kokoonnumme ideoimaan kampanjaa tiistaina 27.1. Kallion Kulmahuoneeseen (Siltasaarenkatu 15).

Tilaisuudessa eduskunnan jättänyt Anni Sinnemäki käy läpi sitä, miksi Emmaa tarvitaan Arkadianmäellä. Lisäksi Emma kertoo kampanjasuunnitelmista. Tarkoituksena on yhdessä miettiä, mitä kaikkea hauskaa ennen vaalipäivää vielä tehdään!

Hyvän kampanjan edellytys ovat vapaaehtoiset tukiryhmäläiset. Meitä on jo iso porukka, mutta kaikki apu on tervetullutta. Tekijöitä kaivataan niin tilaisuuksien järjestämisessä, teemojen ideoinnissa, varainhankinnassa, esitteiden jakamisessa, materiaalien suunnittelussa kuin monessa muussakin asiassa.

Tervetuloa mukaan tekemään kampanjaa tasa-arvoisen ja ekologisen politiikan puolesta! Toivottavasti nähdään tiistaina!

Lisätietoja: Senja Laakso, senja.laakso@vihreat.fi, 0400 507 569

Tukiryhmakutsu

Tarvitsen tukeasi matkalle eduskuntaan

Helsingin Vihreät järjestävät neuvoa antavan jäsenäänestyksen eduskuntavaaliehdokkaista 30.5.-13.6. Olen ehdolla jäsenäänestyksessä ja pyydän ääntäsi.

Olen toiminut vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajana nyt puolitoista vuotta. Olemme tämän valtuustokauden aikana saaneet aikaan paljon. Tiukassa taloudellisessa tilanteessa olemme panostaneet lapsiin ja niihin ihmisiin, jotka tarvitsevat kaupungin tukea eniten.

Olemme rakentaneet kaupunkia, joka laittaa rahansa moottoritieliittymien sijaan pyöräilyyn ja joukkoliikenteeseen. Olemme puolustaneet kaupunkimetsiä ja tehneet kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa.

Olemme rakentaneet päiväkoteja ja laittaneet rahaa homekoulujen korjaamiseen. Olemme ajaneet terveydenhuoltoa myös niille lapsille ja äideille, jotka ovat Helsingissä paperittomina ja äärimmäisen turvattomassa asemassa.

Helsinki on ekologisempi ja tasa-arvoisempi kaupunki tekemäni työn tuloksena. Seuraavaksi haluaisin päästä jatkamaan tätä työtä eduskuntaan.

 

ASIAT, JOIDEN PUOLESTA HALUAISIN KAMPANJOIDA

“Vihreää politiikkaa”
Metsien, merten, ilmaston ja eläinten puolesta

“Tasa-arvoista politiikkaa”
Eroon köyhyydestä, syrjinnästä ja lasten luokkayhteiskunnasta

“Onnellista talouspolitiikkaa”
Verotetaan saastuttajia ja veronkiertäjiä, tuetaan uusiutuvia ja pienituloisia

 

ÄÄNESTYSOHJEET

Äänestysaika on 30.5.-13.6.2014. Äänestykseen voivat osallistua kaikki jäsenmaksun maksaneet Helsingin Vihreiden jäsenyhdistysten jäsenet, joiden sähköpostiosoite on tiedossa. He ovat saaneet sähköpostitse henkilökohtaisen linkin, jonka kautta pääsee äänestämään.

 

© 2024 Emma Kari

Ylös ↑

Tilaa Emman uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt perillä tekemästäni työstä ja vihreästä politiikasta.