Vihreiden Emma Kari hakee Vihreiden puheenjohtajaksi. Kari on kansanedustaja ja kokenut kuntapoliitikko. Hän on johtanut Helsingin vihreää valtuustoryhmää, ollut kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja ja varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtaja.

– Tämä maa tarvitsee toivoa ja vision paremmasta huomisesta. Suomi on rakennettu lupaukselle siitä, että seuraavilla sukupolvilla asiat ovat paremmin. Suomalaisten laajasti jakamat arvot koulutuksen tasa-arvosta ja ihmisten yhdenvertaisuudesta eivät ole vanhentuneita. Haluan olla tekemässä vihreistä seuraaviin eduskuntavaaleihin sitä tulevaisuuspuoluetta, joka uudistaa Suomea tavalla, joka pitää kiinni tästä tasa-arvon lupauksesta, Kari toteaa.

Eduskunnassa Kari tunnetaan koulutuksen, luonnon ja tasa-arvoisten mahdollisuuksien puolustajana.

– Suomi ansaitsee eteenpäinkatsovaa ja ratkaisukeskeistä oppositiopolitiikkaa. Hallituksen lyhytnäköinen politiikka on haastettava luomalla omalla vaihtoehdolla toivoa paremmasta. Me emme halua olla vain hyvä haastaja vaan kädet savessa tekemässä sitä Suomea, jolle suomalaiset antoivat kunnallisvaaleissa tukensa, Kari sanoo.

Karin mukaan sosiaaliturvaa on uudistettava auttamaan työelämän väliinputoajia ja pienyrittäjiä sekä taloutta uudistettava vähäpäästöiseksi ja ympäristöystävälliseksi. Koulutukseen on panostettava Suomen osaamisen ja nuorten koulutuksen tasa-arvon turvaamiseksi, jotta kukaan ei putoa ulkopuolelle.

–  Monet Suomen historian rohkeimmista uudistuksista neuvolasta peruskouluun on tehty taloudellisesti vaikeina aikoina. Se on tämän maan vahvuus. Vihreiden tehtävä ei kuitenkaan ole säilyttää vanhoja rakenteita. Me puolustamme sitä, mikä suomalaisessa hyvinvointivaltiossa on arvokasta, ja samalla haluamme uudistaa taloutta, koulutusta, työelämää ja energiantuotantoa, Kari linjaa.

Emma Kari johti Helsingin vihreää valtuustoryhmää edellisellä valtuustokaudella. Vihreät saivat Helsingissä läpi monia keskeisiä tavoitteitaan Hanasaaren hiilivoimalan sulkemispäätöksestä tasa-arvoisen päivähoito-oikeuden säilyttämiseen. Valtuustoryhmän puheenjohtajana Kari sai kiitosta neuvottelijana ja yhteisten ratkaisujen hakijana.

– Yhteistyökykyä tässä maassa tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Kaikkien kanssa on kyettävä keskustelemaan. Kokemukseni on, että me suomalaiset pärjäämme kohtaamalla toisemme, etsimällä yhteisiä ratkaisuja. En usko erilaisten kuplien Suomeen, vaan yhteen yhteiseen Suomeen, Kari sanoo.