Avainsana: vihreät (Page 1 of 2)

Jokainen euro on arvovalinta

Politiikassa jokainen euro on arvovalinta. Pidin tänään vihreiden ryhmäpuheen budjetista, jossa vetosin hallitukseen, jotta tämän maan suunta saadaan käännettyä. Sipilän hallituksen politiikan takia köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat. Tämä on selvä muutos aikaisempaan. Nyt rikotaan jotain, mikä tässä maassa on kaikkein arvokkainta. Pienet korjaukset eivät muuta sitä, että suomalaisten välille kasvaa nyt kuilu.

Tämä maa on tasa-arvon, koulutuksen ja upean luonnon maa. Nyt talouskasvun tuomat rahat upotetaan veronalennuksiin ja saastuttaviin yritystukiin. Samaan aikaan köyhiltä, kouluilta ja luonnonsuojelusta leikataan. Ei näin rakenneta parempaa maata. Tässä ei ole mitään järkeä.

Vihreä voitto kaupunginvaltuuston kokouksessa: Helsinki haluaa irtautua Fennovoiman-Rosatomin ydinvoimalahankkeesta

Helsinki käynnistää toimet irtautuakseen Fennovoiman ja Rosatomin riskialttiista ydinvoimalahankkeesta. Vihreiden kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Emma Karin esitys voitti hetkiä sitten kaupunginvaltuuston tiukan äänestyksen luvuin 39-37.

Kari esitti, että Helsinki käynnistää omistajaohjaustoimet kutsumalla ylimääräisen yhtiökokouksen Vantaan Energian irroittaumiseksi Fennovoiman ydinvoimahankkeesta. Helsinki on mukana Rosatomin ydinvoimalahankkeessa osittain omistamansa Vantaan energian kautta.

– Päätös kertoo siitä, että Helsingissä halutaan katso eteenpäin ja tehdä tulevaisuuden ratkaisuja. Fennovoiman tilanteesta kertoo paljon se, että valtuuston keskustelussa yksikään kaupunginvaltuutettu ei halunnut hanketta puolustaa. Fennovoimaan sisältyy niin paljon riskejä, että jopa ydinvoimaan muuten myönteisesti suhtautuvat kritisoivat hanketta, Emma Kari sanoo.

– Osakas toisensa jälkeen on irtautunut Fennovoimasta nimenomaan taloudellisten riskien vuoksi. Ydinvoimahankkeissa budjettien ja aikataulun pettämisestä ja hintojen kohoamisesta on tullut enemmän sääntö kuin poikkeus. On todennäköistä, ettei Fennovoiman tarjoama sähkö tule ydinvoimalan valmistuttua olemaan kilpailukykyistä. On kyseenalaista, onko koko hanke ensinkään omistajilleen taloudellisesti kannattava, Kari sanoo.

Kesko-konserniin kuuluva Kestra Oy sai välimiesoikeudelta tammikuussa päätöksen, että se voi irtautua ydinvoimalahankkeesta. Tämä saattaa avata myös muille hankkeen osakkaille mahdollisuuden jättäytyä pois. Keskon poisjäänti voi tarkoittaa taloudellisten lisävastuiden lankeamista jäljelle jääville omistajille. Näyttää epätodennäköiseltä, että Fennovoima löytäisi näille osakkeille muita ostajia. Vantaan energia on suurin kuntataustainen Fennovoiman omistaja, Helsinki puolestaan omistaa 40 prosenttia Vantaan energiasta.

– Viimeisessä kaupunginvaltuuston kokouksessa tehty päätös on upea lopetus valtuustokaudelle, jolla monet Vihreille tärkeät tavoitteet ovat edenneet harppauksin. Seuraavaksi Helsingin on satsattava tulevaisuuden energiavaihtoehtoihin: uusiutuvan energian tuotantoon, älykkäisiin sähköverkkoihin, energiatehokkuuteen ja muihin kestäviin vaihtoehtoihin. Se on ilmaston ja helsinkiläisten veronmaksajien etu, Kari sanoo.

Kansanedustaja Emma Kari hakee Vihreiden puheenjohtajaksi

Vihreiden Emma Kari hakee Vihreiden puheenjohtajaksi. Kari on kansanedustaja ja kokenut kuntapoliitikko. Hän on johtanut Helsingin vihreää valtuustoryhmää, ollut kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja ja varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtaja.

– Tämä maa tarvitsee toivoa ja vision paremmasta huomisesta. Suomi on rakennettu lupaukselle siitä, että seuraavilla sukupolvilla asiat ovat paremmin. Suomalaisten laajasti jakamat arvot koulutuksen tasa-arvosta ja ihmisten yhdenvertaisuudesta eivät ole vanhentuneita. Haluan olla tekemässä vihreistä seuraaviin eduskuntavaaleihin sitä tulevaisuuspuoluetta, joka uudistaa Suomea tavalla, joka pitää kiinni tästä tasa-arvon lupauksesta, Kari toteaa.

Eduskunnassa Kari tunnetaan koulutuksen, luonnon ja tasa-arvoisten mahdollisuuksien puolustajana.

– Suomi ansaitsee eteenpäinkatsovaa ja ratkaisukeskeistä oppositiopolitiikkaa. Hallituksen lyhytnäköinen politiikka on haastettava luomalla omalla vaihtoehdolla toivoa paremmasta. Me emme halua olla vain hyvä haastaja vaan kädet savessa tekemässä sitä Suomea, jolle suomalaiset antoivat kunnallisvaaleissa tukensa, Kari sanoo.

Karin mukaan sosiaaliturvaa on uudistettava auttamaan työelämän väliinputoajia ja pienyrittäjiä sekä taloutta uudistettava vähäpäästöiseksi ja ympäristöystävälliseksi. Koulutukseen on panostettava Suomen osaamisen ja nuorten koulutuksen tasa-arvon turvaamiseksi, jotta kukaan ei putoa ulkopuolelle.

–  Monet Suomen historian rohkeimmista uudistuksista neuvolasta peruskouluun on tehty taloudellisesti vaikeina aikoina. Se on tämän maan vahvuus. Vihreiden tehtävä ei kuitenkaan ole säilyttää vanhoja rakenteita. Me puolustamme sitä, mikä suomalaisessa hyvinvointivaltiossa on arvokasta, ja samalla haluamme uudistaa taloutta, koulutusta, työelämää ja energiantuotantoa, Kari linjaa.

Emma Kari johti Helsingin vihreää valtuustoryhmää edellisellä valtuustokaudella. Vihreät saivat Helsingissä läpi monia keskeisiä tavoitteitaan Hanasaaren hiilivoimalan sulkemispäätöksestä tasa-arvoisen päivähoito-oikeuden säilyttämiseen. Valtuustoryhmän puheenjohtajana Kari sai kiitosta neuvottelijana ja yhteisten ratkaisujen hakijana.

– Yhteistyökykyä tässä maassa tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Kaikkien kanssa on kyettävä keskustelemaan. Kokemukseni on, että me suomalaiset pärjäämme kohtaamalla toisemme, etsimällä yhteisiä ratkaisuja. En usko erilaisten kuplien Suomeen, vaan yhteen yhteiseen Suomeen, Kari sanoo.

 

Kiitos!

Huh mikä ilta! Pitkän synkän talven jälkeen tässä maassa on koittanut vihreä kevät! Ihmiset äänestivät vihreät koko maassa historialliseen vaalivoittoon! Itse olen lähes kuudella tuhannella äänellä Suomen eniten ääniä saaneiden joukossa. Olen häkeltynyt, kiitollinen ja onnellinen. Kiitos ystävät 💚

Hallituspuolueet keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset kärsivät selvän vaalitappion. Ihmiset sanoivat ei koville arvoille ja lyhytnäköiselle politiikalle. Me olemme toiseksi suurin puolue Helsingissä, Espoossa, Turussa ja Nokialla. Padasjoella ja Jyväskylässä olemme suurin ryhmä! Uusia upeita vihreitä nousee nyt valtuustoihin kaikkialla maassa.

Vaikka Helsingissä kokoomus säilyi suurimpana puolueena, on selvää, että seuraavat neljä vuotta tulemme tekemään vihreämpää politiikkaa kuin koskaan aikaisemmin. Läpi kampanjan kokoomus joutui lupaamaan kannattavansa kaikkia keskeisiä vihreitä tavoitteita. Täällä tullaan puolustamaan kouluja ja päiväkoteja, sulkemaan kivihiilivoimala, suojelemaan lähimetsiä sekä rakentamaan lisää joukkoliikennettä!

Tämä maa on nyt täynnä toivoa! Synkkyys on ohi! Me voimme muuttaa tämän maan suunnan! Kiitos ystävät! Tämä voitto on yhteinen!

Vaaleissa voimme tehdä historiaa!

Kokoomus on hallinnut Helsinkiä yli 40 vuotta. Tämän päivän gallup kertoo, että kokoomus ja vihreät ovat Helsingissä aivan tasoissa, kokoomus hieman edellä. Ensimmäistä kertaa kymmeniin vuosiin meillä on aito mahdollisuus muutokseen. Ennakkoäänestys alkaa huomenna.

Tällä kaudella me nousimme Helsingin vaikutusvaltaisimmaksi ryhmäksi. Kokoomuksen viedessä läpi koulutus- ja päivähoitoleikkauksia Sipilän hallituksessa, me olemme pystyneet valitsemaan toisin. Kaikki koulutusleikkaukset on Helsingissä torjuttu. Tiukassakin taloudellisessa tilanteessa me panostimme lapsiin ja rakensimme kaupunkia, jossa kaikista pidetään huolta.

Näissä vaaleissa on kyse koko maan suunnasta. Helsinki voi näyttää vaihtoehdon Sipilän hallituksen politiikalle puolustamalla koulutusta, rakentamalla koteja ja panostamalla joukkoliikenteeseen. Me emme voi voittaa kokoomusta rahalla, mutta me voimme voittaa ihmisten tuella.

Nyt enemmän kuin koskaan jokaisella äänellä on merkitystä. Kaikki apu on tarpeen. Puhu ystävillesi. Lahjoita vihreän ehdokkaan kampanjaan. Tule kanssani jakamaan esitteitä. Kerro somessa, että sinä olet mukana tekemässä vihreää muutosta!

Äänestä jo huomenna inhimillisen ja vihreän Helsingin puolesta! Näissä vaaleissa me voimme tehdä historiaa!

Yhdessä me voitamme!

Aamun valjetessa seisoin jälleen Sörnäisten metroasemalla sormet kohmeessa jakamassa esitteitä. Ja Helsingissä tapahtuu nyt jotain ihmeellistä. Vastaanotto kaduilla on häkellyttävän ihana. Kiitos ihmiset!

Kiitos kaikille teille, jotka näytitte peukkua ja tsemppasitte. Kiitos sinulle, joka halasit. Kiitos sinulle, joka kysyit tarvitsenko lämpimät sormikkaat. Kiitos sinulle, joka pyysit esitteitä vietäväksi työpaikallesi. Kiitos sinulle, joka tarjosit kahvia!

Ystävällisen ja kannustavan sanan sanoessaan ei aina välttämättä ymmärrä kuinka suuri merkitys sillä on. Mutta sen merkitys on valtava. Teidän tsemppauksenne takia jaksan helposti kampanjoida vihreän Helsingin puolesta seuraavat 19 päivää.

Tämä kaupunki on niin täynnä hyvyyttä. Kiitos, että olette. Yhdessä me voitamme!

Vihreiden budjettiesitys antaa vaihtoehdon synkkyydelle

Sipilän hallitus kertoo meille jatkuvasti, että vaihtoehtoja sen kylmälle menneisyyteen katsovalle politiikalle ei ole. Tämä ei ole totta. Meillä on vaihtoehto.

Me olemme tänään julkaisseet vihreiden vaihtoehdon hallituksen budjetille. Me perumme koulutuksen ja tutkimuksen leikkaukset. Me vähennämme köyhyyttä ja kavennamme tuloeroja. Me uudistamme perhevapaat. Me suojelemme luontoa. Me investoimme kouluihin, päiväkoteihin ja raiteisiin. Me luomme työtä ja uudistamme taloutta.

Vihreiden vaihtoehtobudjetissa pysyvien menojen ja tulojen suhde on tismalleen sama kuin hallituksella. Se miten rahat käytetään, on arvovalinta. Me leikkaamme mieluummin saastuttamista lisäävistä ja tehottomista yritystuista kuin koulutuksesta ja tasa-arvosta. Me uudistamme Suomea inhimillisesti ja kestävästi.

Keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten politiikalle on vaihtoehto. Ja me teemme kaikkemme, että tässä maassa ei vaivuta synkkyyteen ja toivottomuuteen. Koska tämä maa ansaitsee parempaa.

Vihreiden vaihtoehtobudjetti löytyy täältä: https://www.vihreat.fi/vaihtoehto2017

Puhe paremman Hämeentien puolesta valtuustossa 27.4.2016

Arvoisa puheenjohtaja,

Viimeisen vuoden aikana on joutunut olemaan mukana aika monessa päätöksessä, jossa tunnelma on ollut todella huono.

Tuntuu, että tässä maassa vallitsee sellainen harmaa synkkyys. Suomessa on vallalla tunnelma, että mitään hyvää ei ole tulossa, että edessä ei ole mitään parempaa, että ei kannata edes yrittää.

Mutta ystävät meidän onni tämän kaupungin päättäjinä on, että me asumme kaupungissa, jota tämä synkkyys ei ole vallannut.

Helsingissä on edelleen hyvä meininki. Täällä uskalletaan ja halutaan tehdä uusia asioita.

Ihmiset ovat innostuneet oman kaupunkinsa parantamisesta ja eteenpäin viemisestä. Jokaisen tässä salissa pitää ymmärtää  kuinka mittaamattoman arvokas asia on ihmisten halua ja into tehdä uutta.

Arvoisa puheenjohtaja,

Helsingissä on tekemisen meininki ja kalliolaisena voin kertoa, että Hämeentien ympäristössä sitä tekemisen meininkiä vasta onkin.

Monella on Hämeentiehen viha-rakkaussuhde. Tien kovaa liikennettä pelätään, mutta sen elävää ympäristöä rakastetaan. Siksi iso määrä helsinkiläisiä on jo vuosia kampanjoineet paremman Hämeentien puolesta.

Itse asun Hämeentien varrella kahden pienen lapsen kanssa.

Hämeentiellä pyöräillään paljon, vaikka pyöräteitä ei ole. Pyörät vain poukkoilevat nyt jalkakäytävällä kävelijöiden, lastenrattaiden, taaperoiden ja rollattorimummojen seassa.

Ja voin sanoa teille vauvanrattaita työntävien äitien puolesta, polkulaudalla potkivien lasten isien puolesta, ja Kallion ala-asteen koululaisten puolesta, että tällä esityksellä on asukkaiden laaja tuki.

Ja voin sanoa teille autoja pelkäävien pyöräilijöiden puolesta, Hämeentien yritysten asiakkaiden puolesta, Haapaniemen kentällä pelaavien junnujen puolesta, että tämä esityksellä Hämeentiestä tulee ihmisille parempi paikka.

Hämeentien muuttaminen kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen kaduksi tekee tuhansien kalliolaisten ilmasta helpompaa hengittää. Se tekee tästä Helsingin tiheiten asutusta alueesta paremman paikan asua, yrittää ja luoda uutta.

Arvoisa puheenjohtaja,

Helsingin vahvuus on helsinkiläiset, jotka rakastavat tätä kaupunkia, sen katuja, puistoja ja kivijalkakauppoja.

Helsingin vahvuus on helsinkiläiset, jotka eivät halua museoida kaupunkiaan, vaan ovat aina valmiita viemään tätä kaupunkia eteenpäin.

Ja siksi me emme saa olla ne, jotka jarruttavat Helsingin uudistumista. Siksi uutta ja parempaa Hämeentietä on niin helppo ilolla sydämen pohjasta kannattaa!

Vihreälle politiikalle historiallisen suuri tuki

Aamun Helsingin Sanomien gallup kertoo, että Vihreiden kannatus on suurempaa kuin se on ollut kertaakaan sen jälkeen kun minä aloitin peruskoulun.

Näin valtava tuki tekemällemme politiikalle tekee nöyräksi ja kiitolliseksi. Samalla on selvää, että edessä ovat vaikeat ajat.

Hallituksen tänään julkaisema budjetti kertoo karua kieltä siitä, mitä on tulossa. Sipilän, Soinin ja Stubbin talouspolitiikassa kovimmat säästöt tehdään lasten ja maailman köyhimpien ihmisten kustannuksella. Massiivisista ja epäoikeudenmukaisista leikkauksista huolimatta velkaa otetaan ihan yhtä paljon kuin aikaisemminkin.

Solidaarisen, tasa-arvoisen ja avoimen Suomen sijaan nyt rakennetaan hyvin erilaista maata. Toimimattomuudellaan Sipilä, Soini ja Stubb ovat osoittaneet hiljaisen hyväksyntänsä rasismille ja sulkeneet silmänsä luontomme arvokkuudelta kaatamalla lisää rahaa Talvivaaran toiminnan jatkamiseen. Politiikallaan he tulevat rakentamaan maata, jossa yhä usempi lapsiperhe on köyhä ja naisten asema heikkenee. Vihreät ovat vastavoima tälle konservatiiviselle ja kylmän oikeistoiselle politiikalle.

Me tarvitsemme vahvan opposition, jotta voimme tehdä työtä hallituksen eriarvoistavaa ja epäoikeudenmukaista politiikkaa vastaan. Meidän kaikkien oikeudenmukaisempaa politiikkaa kannattavien on nyt löydettävä toisemme, jotta voimme jatkaa työtämme yhdenvertaisen ja tasa-arvoisen maan puolesta.

Kiitos ystävät, että olette tässä työssä mukana! Meitä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan.

Puhe vihreydestä puoluekokouksessa

Me olemme tällä viikolla päässeet oppositiossa räyhäämään tämän hallituksen politiikasta ja sen linjoista. Ja syystä.

Seuraavat neljä vuotta tässä maassa hyvinvoivat veljet taputtavat toisiaan selkään.

Liian moni kaunis ja tärkeä asia kaipaa puolustajaa.

***

Siksi meillä on oltava kirkkaana mielessä, mikä on se vihreä vaihtoehto ja miten me haluamme tätä maata rakentaa. Keiden rinnalla me seisomme, kun Sipilä, Soini ja Stubb luovat Suomea, jossa pienituloisilta siskoilta otetaan ja hyvätuloisille veljille annetaan.

***

Me olemme sen 20 vuotta työtä tehneen lastentarhan opettajan puolella, joka pelkää nyt työpaikkansa puolesta. Me olemme sen pitkää työpäivää tekevän isän puolella, joka haluaisi olla kotona puolivuotiaan lapsen luona. Me olemme sen oululaisen finninaamaisen teinipojan puolella, joka ei uskalla kertoa kavereilleen olevansa homo.

Me olemme sen pienessä häkissä kasvavan siniketun puolella, joka ei koskaan saa kävellä metsässä. Me olemme sen norpan puolella, joka väistelee Saimaalla uidessaan verkkoja. Me olemme niiden Kuusamon metsässä kasvavien vanhojen mäntyjen puolella, jotka metsähallitus on päättänyt kaataa.

Me olemme sen somalitytön puolella, jolle huudellaan bussipysäkillä. Me olemme sen raskaana olevan paperittoman äidin puolella, joka ei pääse neuvolaan kuulemaan vauvan sydämenääniä. Me olemme sen syyrialaisen nuoren miehen puolella, joka astuu peläten kuviveneeseen Välimeren rannalla.

***

Meitä ei velvoita pelkästään ne yli 250 000 suomalaista, jotka antoivat meille äänensä huhtikuussa. Meitä velvoittavat kaikki ne, joilla ei vielä ole ääntä ja kaikki ne, joilla ei koskaan tule ääntä olemaankaan.

Tämä tasa-arvoon nojaava hyvinvointivaltio on ihan liian arvokas, meidän luonto on ihan liian kaunis siihen, että me jättäisimme ne kylmän konservatiivisen oikeistohallituksen leikkausvimman armoille.

Tässä on meidän tehtävämme. Sillä se on meidän velvollisuutemme ja sen takia me olemme täällä.

« Older posts

© 2024 Emma Kari

Ylös ↑

Tilaa Emman uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt perillä tekemästäni työstä ja vihreästä politiikasta.