Aina kun luulen, että Fennovoiman ydinvoimafarssi on saavuttanut järjettömyyden huipentuman, ne menevät ja petraavat.

Kun eduskunnan edellyttämää kotimaista omistusosuutta ei saatu hankkeessa täyteen, Rosatom veti viime metreillä hatustaan Migrit Solarna Energija -nimisen “kroatialaisyhtiön”. Minä ja moni muu asiaa kaivellut esitti hyvin nopeasti kysymyksen siitä, mikä yhtiö tämä oikein on, ja onko kyseessä ainoastaan Rosatomin bulvaani.

No lopulta työ- ja elinkeinoministeriö pyysi lisäselvitystä Migritin taustoista ja Fennovoima jätti selvityksen ministeriöön tänään. Mutta tällä kertaa poliitikot, toimittajat tai kansalaisaktiivit eivät voi käydä läpi sitä, onko selvitys uskottava ja mitä se kertoo Migritin taustoista. Työ- ja elinkeinoministeriö ei ole suostunut julkistamaan selvitystä ja Fennovoima on pyytänyt sen julistamista salaiseksi.

Siis eikö tämä ole Suomi? Meillä tällaiset asiakirjat ovat julkisia. Tätä ei voi hyväksyä. Se, että Fennovoima ja ministeriö eivät pidä hankkeeseen liittyvistä kriittisestä keskustelusta ei ole peruste salata keskeisiä asiakirjoja.

Lisäselvitys on tehtävä julkiseksi välittömästi!