Hallitus päätti, että Helsingin seudulle perustetaan metropolihallinto, jota johtaa vaaleilla valittu valtuusto. “Tämä on ollut myös Vihreiden pitkäaikainen tavoite, jota kaikkien metropolialueen kuntien vihreät ovat kannattaneet”sanoo valtuustoryhmän puheenjohtaja Emma Kari

Metropolihallinto on nyt sovittu, seuraavaksi täytyy sopia, mitä se oikeastaan tarkoittaa. Hallituksen esitys antaa vain suuntaviivat metropolilaille, joka tullaan säätämään 2015.

“Helsingin seudun kuntien on nyt pakko unohtaa toransa ja istua saman pöydän ääreen hakemaan yhteistä mallia metropolihallinnoksi”, painottaa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mari Puoskari.

“Vihreiden näkökulma on, että tarvitsemme toimintakykyisen metropolihallinnon, emme ylimääräistä byrokratiakerrosta. Se tarkoittaa verotusoikeutta ja myös valtion liikenneväylien siirtämistä metropolihallinnon vastuulle”, selittää valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Otso Kivekäs

Vanhan kuntarakenteen suurimpia ongelmia ovat sosiaalinen eriarvoistuminen, asuntopula sekä tehottomasta maankäytöstä ja kestämättömistä energiaratkaisuista johtuvat liikenne- ja ympäristöongelmat. Helsingin Vihreät toivottavat muut puolueet ja kunnat tervetulleiksi mukaan ratkomaan näitä yhdessä.

Lisätietoja:
Emma Kari, 044 300 6801
Mari Puoskari, 050 537 2595
Otso Kivekäs, 044 333 6338