Me olemme antaneet nettikiusaajien pilata internetin.

Tällä viikolla sekä Helsingin Sanomat että MTV ovat ilmoittaneet, että joutuvat sulkemaan kommenttiosiot uutisistaan. Kommentit ovat muuttuneet jatkuvasti aggressiivisemmiksi ja sairaimmiksi. Rasismi ja ihmisviha ovat karanneet käsistä. Nyt kohteena ovat sotaa pakenevat ihmiset, mutta vihan kohde voi olla kuka tahansa.

Tämä on tappio sananvapaudelle ja avoimuudelle. Samalla se kertoo jotain todella surullista meistä suomalaisista. Silti on oikein, että mediatalot yrittävät puuttua uhkailuun ja vihapuheeseen. Keskustelupalstoista on tullut kiusaajien temmellyskenttä, jolla naiset, homot ja maahanmuuttajat ovat jatkuvien hyökkäysten kohteena.

Saan usein viestejä naisilta, jotka kertovat, etteivät enää uskalla kirjoittaa mielipiteitään seinälleni. Naispoliitikkona olen jo tottunut törkeään ulkonäön arvosteluun, haukkumiseen sekä raiskaus- ja väkivaltauhkausviesteihin. Nyt käytävä keskustelu on hyvä muistutus minulle itsellenikin, ettei siihen olisi pitänyt tottua. Se ei ole oikein.

Lienee varmaan paikallaan sanoa ääneen, että lähes poikkeuksetta solvauksia ja uhkauksia lähettävät miehet. Se on julmaa vallankäyttöä ja tapa yrittää vaimentaa naiset poliittisessa keskustelussa. Tähän ei pidä suostua.

Me emme saa antaa kiusaajille valtaa. Siksi tällä sivulla keskusteltaessa on oltava kunnioittava ja asiallinen. Naisvihalle, rasismille ja homofobialle on nollatoleranssi. Aggressiivisuus, haukkuminen ja uhkailu johtavät välittömään bannaukseen. Meidän on vallattava internet takaisin kiusaajilta.