Aamun Helsingin Sanomien gallup kertoo, että Vihreiden kannatus on suurempaa kuin se on ollut kertaakaan sen jälkeen kun minä aloitin peruskoulun.

Näin valtava tuki tekemällemme politiikalle tekee nöyräksi ja kiitolliseksi. Samalla on selvää, että edessä ovat vaikeat ajat.

Hallituksen tänään julkaisema budjetti kertoo karua kieltä siitä, mitä on tulossa. Sipilän, Soinin ja Stubbin talouspolitiikassa kovimmat säästöt tehdään lasten ja maailman köyhimpien ihmisten kustannuksella. Massiivisista ja epäoikeudenmukaisista leikkauksista huolimatta velkaa otetaan ihan yhtä paljon kuin aikaisemminkin.

Solidaarisen, tasa-arvoisen ja avoimen Suomen sijaan nyt rakennetaan hyvin erilaista maata. Toimimattomuudellaan Sipilä, Soini ja Stubb ovat osoittaneet hiljaisen hyväksyntänsä rasismille ja sulkeneet silmänsä luontomme arvokkuudelta kaatamalla lisää rahaa Talvivaaran toiminnan jatkamiseen. Politiikallaan he tulevat rakentamaan maata, jossa yhä usempi lapsiperhe on köyhä ja naisten asema heikkenee. Vihreät ovat vastavoima tälle konservatiiviselle ja kylmän oikeistoiselle politiikalle.

Me tarvitsemme vahvan opposition, jotta voimme tehdä työtä hallituksen eriarvoistavaa ja epäoikeudenmukaista politiikkaa vastaan. Meidän kaikkien oikeudenmukaisempaa politiikkaa kannattavien on nyt löydettävä toisemme, jotta voimme jatkaa työtämme yhdenvertaisen ja tasa-arvoisen maan puolesta.

Kiitos ystävät, että olette tässä työssä mukana! Meitä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan.