Iloisia uutisia! Sipilän hallitus taipui jälleen paineen alla ja ilmoitti äsken peruvansa pienituloisten eläkeläisten asumistuen leikkaukset.

Koska Sipilän hallitus ei selvitä esitystensä vaikutuksia, vihreiden Outi Alanko-Kahiluoto tilasi esityksestä laskelmat. Niiden mukaan hallituksen esitys olisi pudottanut lähes 30 000 eläkeläistä köyhyysrajan alapuolelle. Eli näin monesta jo ennestään pienillä tuloilla elävästä vanhuksesta olisi tehty köyhä. Se on yksinkertaisesti väärin ja siksi esitimme asiasta hallitukselle epäluottamusta. Kokoomuksen, keskustan ja perussuomalaisten kansanedustajat kuitenkin äänestivät yksimielisesti vanhusten köyhdyttämisen puolesta.

Sipilä, Soini ja Stubb kertoivat meille, että vaihtoehtoa ei ole, tämä päätös on pakko tehdä. Tänään he peruvat esityksensä ”oikeudenmukaisuuden ja inhimillisyyden vuoksi”.

Tämä osoittaa jälleen, että Sipilän esittämä vaihtoehdottomuus ei ole totta. Vahva oppositio, jolla on takanaan ihmisten tuki, pystyy tekemään paljon. Vaihtoehto löytyy, jos se halutaan löytää. Hallitus etsi toisen ratkaisun eläkeiläisten takia. Nyt odotamme, että Sipilä, Soini ja Stubb ovat valmiita samaan myös lasten vuoksi. Seuraavaksi on peruttava kouluihin ja päiväkoteihin kohdistetut täysin kohtuuttomat ja epäoikeudenmukaiset leikkaukset. Sillä niistä leikkauksista kärsivät kaikista eniten heikoimmassa asemassa olevat lapset ja nuoret.